Om Sara

Idrott har sedan barnsben varit en stor del i mitt liv. Jag betade av fotboll, gymnastik, skytte, ju jutsu och voltige innan det till sist var friidrott och löpning som jag valde att satsa på.

Löpningen fångade verkligen mitt hjärta direkt men efter att i tonåren ha satsat på medeldistans och gått på Friidrottsgymnasiet i Malmö insåg jag att det inte var på friidrottsbanorna jag trivdes. Löpningen blev en jakt på tider, resultat och prestation och skapade en press som gjorde att dessa snarare försämrades än förbättrades.

När jag bytte de röda tartanbanorna mot skogen kom löpglädjen tillbaka och utvecklingen kom snabbt. Att gå över till längre sträckor var också mer lyckosamt för mig och jag har sprungit till mig en andra plats på Broloppet 2010 (bästa svenska), en 8:e plats på 2.10.51 i mitt första Lidingölopp, 3 segrar i Skånes Grand Prix Långlopp och nått ett av mina stora mål sub 37 på milen.
 
Yoga kom jag i kontakt med i de sena tonåren, men det var inte alls samma ögonblickliga förälskelse som med löpningen. Fysiskt hade jag väldigt lätt för att utöva yoga. Jag var smidig, uthållig och stark i förhållande till min egen kroppsvikt. Däremot var det en stor utmaning mentalt för ett rastlöst sinne som hela tiden var på väg någonstans. Trots motståndet fortsatte jag för någonstans förstod jag att det var det jag behövde för att ta mig vidare.
 
Fördelarna med yoga sträcker sig så mycket längre än det fysiska. Genom yogan har jag lärt mig att fokusera, att andas fullt och att ändra mitt förhållningssätt till löpningen så att jag springer med fjärilar i magen av förväntning och glädje istället för av nervositet och prestationsångest.
 
Jag har alltid haft en inneboende lärare i mig och i takt med att jag fördjupat mina kunskaper inom löpning, träning och yoga för egen skull har coachningen kommit som en naturlig del.
 
Att vara löpcoach och yogalärare innebär inte att jag jobbar med löpning och yoga. Jag jobbar med människor. Med löpning, träning och yoga som verktyg. Oavsett om målet är tävlingar, personliga rekord och prestation eller vardaglig rörelse och allmänt välmående tittar jag på människan bakom de mål jag anlitats för att hjälpa till att nå.
 
En kropp i balans presterar bäst!