webb-HC-037

Yoga för balans, hälsa och välmående

Idag bjöd jag mina kollegor på Panduros dekorationsavdelning på en yogastund innan lunch.

Hösten och tiden innan jul är det verkligen högtryck på vår avdelning och jag tyckte att det var en bra idé att introducera yoga för dem så att de går in i julledigheten med en känsla av att inte bära världen på sina axlar.

Fokus på det korta passet var just axlar. Tillsammans med nacke, bröst och rörlighet i ryggraden. Områden som mår bra av att få lite omtanke när dagarna spenderas vid skrivbordet producerandes skyltmaterial med inte alltid optimal hållning.

Yoga på arbetsplatsen är något alla företag borde erbjuda. Det är idag forskat på hur medarbetarnas hälsa och välbefinnande påverkas av yoga, med resultat från minskad smärta i rygg, axlar och nacke till bättre förmåga att hantera stress.

Yoga är en investering som ger gladare, friskare arbetsplatser och minskade kostnader orsakat av hög arbetsbelastning och monotona arbetsställningar.

Yoga är inte avancerat eller flummigt. Det är bara att skjuta bak stolen från skrivbordet och låta din kropp röra sig i takt med andningen.

Skapa balans mellan den mental stressen som jobbet innebär och mental vila som behövs för att behåll fokus och prestera. Balans mellan fysisk inaktivitet i kontorsstolen som skapar ohälsa i våra kroppar och rörelse som återställer kroppens förmåga att läka sig själv.

Lite ofta är bättre än mycket en gång då och då.

Jag håller yoga såväl som inspirationsföreläsningar för företag med målet att lära ut enkla yogasekvenser och andningsövningar att göra direkt vid skrivbordet för att bryta stillasittande och sänka stressnivåerna.

Är din arbetsplats intresserad av att erbjuda sina anställda yoga? Kontakta mig på info@saraivarsson.com