Förra hösten gick jag på ett par intressanta möten och paneldiskussioner på World Willage of Women Sports. Tyvärr så har detta projekt avvecklats men Jenny Damgaard och Malin Eggertz som var verksamma inom projektet driver fortfarande en del av de viktiga frågorna om kvinnligt idrottande och forskning kring det.

Ett av initiativen är att de tillsammans med Skåne idrotten och Malmö Idrottsakademi (MIA) leder ett nätverk för kvinnor med ledar- eller tränaruppdrag på nationell nivå. Nätverket Kvinnor som leder är skapat av Riksidrottsförbundet och även finns i Stockholm och Göteborg. Syftet är att träffas och lyfta intressanta och aktuella frågeställningar och ämnen samt delge varandra erfarenheter och inspiration.

Idag hade Kvinnor som leder ett frukostmöte med ämnen som Studier och Elitidrott med MIA och kommande aktiviteter i Malmö på agendan och dessutom yoga-judo med Kristiina Pekkola, idrottspedagog och ledare och tränare och fd förbundskapten i Svenska Judolandslaget.

Självklart lockade det mig att se vad yoga-judo var för något. Kristiina är en liten kvinna med stor pondus, närvaro och energi. Tillsammans med sin judo-partner lärde hon oss de långsamma, balanserade, kontrollerade attack/försvar-rörelserna som görs i yoga-judo med stor fokus på andning och medvetenhet.

2014-08-27 07.50.05 2014-08-27 08.19.57 2014-08-27 08.20.08 2014-08-27 08.20.372014-08-27 09.51.53

Det var väldigt spännande att prova på och jag ser definitivt charmen i yoga-judo. Balansen och samspelet med partnern, rörelserna, hjälpen att sträcka ut, kraften och styrkan som behövs för lyft. Jag ska definitivt se till att gå på några av de klasser de har i Lund.

Att träffas i forum som detta är verkligen givande. Det räcker med en dryg timme sen går jag därifrån fylld av tankar, idéer, nya kontakter och bra tips.

Att dessutom mixa nätverkandet och informativa träffar med fysisk aktivitet är något av det bästa man kan göra. Fler företag borde inse fördelarna med aktiva möten.

Att när det är möjligt ta en mötes-promenad istället för att fastna runt konferencebordet. Eller inleda ett möte med grundande, balanserade aktivitet som både får koncentrationen på topp och öppnar upp för konversationer och nya kontakter. Därför ser jag även fram mot hösten  och några Business & Running-tillfällen med Idrottsentrapenörerna.

Enligt mina hemagjorda studier är löpare extremt trevligt människor, så löpning och nätverkande – kan inte gå fel.