skor matta

Flera av de som tränar med mig har berättat att de märker skillnad i löpningen med den dynamiska yoga och rörlighet som jag alltid håller i samband med löpträningarna. Speciellt efter att de även börjat göra övningarna när de tränar på egen hand. Det är en bättre känsla i kroppen och det är mindre småskavanker och känningar.

Mitt mål att få fler löpare och idrottare att göra yoga till ett naturligt inslag i träningen, även utanför yogastudion.

Att gå på yogaklasser på en studio är jättebra. Att göra yoga med en erfaren lärare innebär att 1) läraren ser till att du gör positionerna på ett säkert sätt för just din kropp, 2) du får möjlighet att lära dig fler positioner och skapa ett eget gottebord av positioner som du vet gör gott för din kropp och din prestation och 3) lärarens instruktioner och justeringar kan hjälpa dig på din väg mot fysisk och mental balans. Jag håller min torsdagsklass Yoga for Runners med yoga speciellt anpassade för löpares fysik och mentalitet där jag hjälper löpare att utveckla flexibilitet, styrka, balans och kroppskännedom som gör stor  nytta i löpspåret.

Men det är inte alltid möjligheten eller tiden finns att gå på lärarledda klasser och ofta går det en eller ett par veckor mellan tillfällena. Att komplettera besöken på yogastudion med yoga på egen hand är viktigt för jag är övertygad om att bäst effekt nås om yoga får vara ett dagligt, eller i alla fall ett regelbundet, komplement till löpningen.

Det är dock inte alltid så lätt att veta hur man ska göra. Eller så anser man fortfarande inte att tiden till yoga finns.

Därför är jag glad över att presentera nästa workshop i Yoga for Runners som jag kommer ha på Studio Frid den 28:e februari. Där kommer jag lära ut flera sekvenser som är lätta för löpare att göra i samband med sin övriga träning. Sekvenserna är korta, max 15 min; de har olika fokusområden som uppvärmning, återhämtning, styrka; och de är enkla att göra på egen hand.

Några passar perfekt att göra utanför porten/ytterdörren/i löpspåret/bredvid bilen direkt innan eller efter du ska springa medan andra är görs bäst inomhus på ett torrt golv med en handduk eller filt nära till hands.

Yoga behöver inte alltid vara 60 eller 90 minuter långa. Med korta sekvenser är det mer troligt att yogan blir ett naturligt och återkommande inslag i träningsprogrammet. Och dessa korta sekvenser kan göra stor skillnad i på din upplevelse i löpspåret.

Läs mer och anmäl dig på Studio Frids hemsida.