webb-normal-161
Yoga för idrottare
Oavsett om du är en engagerad tävlingsatlet, en sporadisk gymbesökare, uthållighetsfantast eller kör loss på gruppträningspass kommer yoga hjälpa dig mot dina mål, minska skaderisken och öka effektiviteten i din träning. 

Den 13:e och 14:e februari håller jag två workshops som är speciellt riktade mot dig som tränar och utför någon form av fysisk aktivitet och lyfter fram vikten av en balanserad kropp för att kunna hantera träningens påfrestningar. Du blir guidad i hur yogan kan göra dig till en starkare idrottare, hur du kan träna mer effektivt genom att balansera styrka och flexibilitet, träning och vila. 

Yoga som komplement till din träning skapar balans genom hela kroppen och utvecklar stabilitet, bålstyrka, rörlighet och koordination. Du ökar dessutom din kroppskännedom och du får lättare att upptäcka dina styrkor och svagheter och var i kroppen du överkompenserar. Yogapositionerna i kombination med andning lugnar sinnet, minskar stress och ger dig verktyg för fokus och närvaro på planen, på landsvägen, i skogen, på banan eller gymmet.

Du kan välja att gå på en workshop eller komma båda dagar. Alla nivåer är välkomna. Ingen yogaerfarenhet är nödvändig.

Yoga för styrka, rörlighet och balans – lördag 13 februari, 11-13
Den här workshopen stärker idrottaren från insidan ut – såväl fysiskt som mentalt. Sara leder dig igenom en workshop som utmanar stablitet och styrka såväl som rörlighet och balans. Du prova energifulla sekvenser som värmer upp och aktiverar kroppen inför träningspass; positioner som utvecklar som idrottsspecifik bålstyrka och allmän stabilitet; och rörelser som ökar flexibilitet i musklerna och rörlighet över lederna så att du effektivare och med minskad skaderisk kan röra dig så som din idrott kräver. De fysiska positionerna i kombination med fokus på andning och närvaro ökar koncentrationen och gör dig mer mental uthållig.

Yoga för återhämtning – söndag 14 februari, 10-12
Bra återhämtning är nyckeln till utveckling och bra prestationer, för vi blir starkare inte under träningen utan under vilan – tiden vi spenderar mellan våra ansträngningar. Denna workshop fokuserar på positioner och tekniker för egenvård och återhämtning för idrottare och vem som helst som behöver varva ner. Du får lära dig att optimera din vila och hjälpa kroppen till återhämtning via mjuka rörelser, andningstekniker och positioner för fullständig avslappning. Lär dig att slappna av för bättre effektivitet i din träning och i livet!

Fördelar med yoga:
Minskad stress
Bättre återhämtning
Ökad bålstyrka och stabilitet
Större rörelseomfång
Förbättrad andning
Ökad kroppskännedom och förbättrad hållning
Mental styrka och fokus

Tid
Lördag den 13 februari 11.00-13.00
Söndag den 14 februari 10.00-12.00

Plats
Studio Frid, Malmö

Pris
250 kr för en workshop, 400 kr för båda dagarna