Jag krävde mycket av mig i september. Mycket jobb, mycket planerande, mycket yogaplugg.

Jag kräver ännu mer av mig av mig denna  månad. Oktober innebär, förutom vanliga jobbet, praktiskt och teoretiskt slutprov i yogautbildningen, mina vanliga Yoga for Runners-klasser plus extra yogavick, Inspirationsdag och workshops. Oktober innebär också systers möhippa och systers bröllop där jag gör all dukning/dekoration och syr om brudtärneklänningen till rätt passform samtidigt som jag försöker formulera tal.

Jag kan lätt fylla varje timme med jobb från att jag lämnar sängen på morgonen till att jag stupar i den på kvällen. Men jag försöker att inte göra det. Jag vet bättre än så. Det går inte att bara tömma energidepåerna.

När jag kräver mycket av mig själv är jag noga med att också ge tillbaka till mig själv.

Så jag ger mig löprundor som fyller på med energi, ger mig frisk luft och gör kroppen stark och uthållig. Inget tufft som sliter. Bara påfyllnad.

Jag ger mig  avslappningsyoga och meditation som sänker stressnivåerna och får mig att sova bättre.

Jag ger mig simturer i havet för att det är mitt nyfunna intresse som både gör mig glad och är skönt för kroppen som annars sitter länge framför datorn.

Jag ger mig en hotellnatt med pojkvännen och en myskväll med tjejgänget för att jag behöver tänka på annat ibland.

Jag ger mig  nyttiga smoothies och bra mat för att hålla mig frisk trots hög inre stress.

Jag ger mig choklad för att det är så jäkla gott och jag behöver det.

Jag ger mig dessa små stunder för att ta hand om mig denna månad där allt händer samtidigt. För att krav ska stå i balans till ork och kapacitet. I november lugnar det ner sig. Då ska jag inte kräva ett dugg av mig på ett tag.

Vad kräver du av dig själv och vad ger du dig själv för att du ska kunna leva upp till kraven?