The Un Mat 2

Min yogamatta som jag brukar älska har börjat svika. Jag får inget bra grepp och istället för att känn mig stark i positionerna får jag kämpa.

Lululemon har The Mat (coolaste namnet på en yogamatta) som jag har blivit tipsad om ska ha grymt grepp. Lululemons butik var definitivt värd besöket när jag var i New York. Ganska dyrt men de har snygga och sköna yoga- och löparkläder. Jag sparar pengar för förhoppningsvis blir det ett nytt besök i sommar. Men vill man ha en ny matta är det långt till sommaren.

Vilken tur då att Lululemon har fri frakt till Sverige. Jag klickade hem The (Un) Mat igår. En lättviktsvariant av The Mat för yoga on-the-go.

Fatigue green, 1,5mm tunn och 1,1kg lätt.

Perfekt att rulla ut ovanpå studions yogamatta när jag undervisar och perfekt att ta med på resan för att kunna yoga trots suspekta hotellrumsmattor. Perfekt att rulla ut på mattan hemma som den senaste tiden fått min nedåtgående hund att långsamt glida ut i allt större vinkel.

Eller så kanske jag utforskar The (Un) Mat som en yogans motsvarighet till barfotaskorna – endast ett skyddande, fräscht lager som ger grepp men som tillåter fötterna att känna golvet igenom för maximal känsla och respons i de stående positionerna.

Oavsett är jag nyfiken på om ytan är så bra som det sägs och även mina lätt fuktiga händer står stadigt på den.

The Un Mat