Här om dagen såg jag på TV, eller läste någonstans, att vi ägnar 30 minuter om dagen åt teknikstrul.

Jag kan inte relatera till det. Tre-, fyr- eller sjudubbla det så känns det mer rätt.

Den senaste tiden har upp mot halva arbetsdagar gått åt till teknikstrul. Antingen för att datorn på Panduro-kontoret kraschar och måste till IT-sjukhuset eller för att ena datorn på hemma-kontoret vägrar Internet medan den andra flippar ut varje gång jag öppnar något Office-program för att skriva träningsprogram och föreläsningsmaterial.

Upprepade felsökningar som inte ger resultat. Förlorat arbete när Officeprogrammen beter sig som värst. Göra tillfälliga träningsprogram som sedan ändå måste göras om att få in all data i rätt dokument. Leta runt i varje vrå inne på WordPress för att förstå varför jag inte längre kan redigera sidor på min hemsida. Spendera timmar och dagar för att försöka klura ut hur jag designar en sida enligt skissen som finns i mitt huvud.

Tidsödande.

Jag har svurit mycket men jag är inte enbart bitter.

För 1) varje motgång är också ett tillfälle för lärdom och utveckling. Av den senaste tidens bekymmer har vissa varit jobb för IT-killar men andra har faktiskt utmanat mig att lära mig att navigera lite bättre i den blygsamt enkla tekniska värld jag rör mig i.

Och 2) det har varit ett utmärkt tillfälle för att inse hur mycket jag låtit något som går att lösa påverka mig negativt. För det är bara att erkänna. Mina tekniska problem behöver inte vara ett problem. Jag gör det till ett problem för att jag är så hopplöst ointresserad av att lära mig. Eftersom jag allt oftare stöter på saker som äter upp min tid, min energi och mitt goda humör borde det ligga i mitt intresse att lära mig mer.

Om jag nu ska fixa allt mer med hemsida, träningsprogram och uppföljningar, föreläsningar, bilder och videos får jag se till att jag kan göra detta på ett smidigt sätt utan att förpesta tillvaron både för mig själv och för min sambo som får lyssna på mina svordomssalvor och allt mitt gnäll.

Jag funderar faktiskt på att komplettera mina kommande utbildningar inom yoga, löpning och coaching med ämnen som WordPress, Photoshop, InDesign, Illustrator, Ecxel och Word – och varför inte ”Hur en j*akla dator ens fungerar”.

Så dagens visdom till mig själv blir som jag brukar säga till andra:

Har du ett problem, ta ett steg tillbaka och titta på det. Antingen accepterar du hur läget är och slutar gnälla. Eller så börjar du aktivt göra något åt det som påverkar dig negativt.

Det är jag, och endast jag, som avgör hur jag låter saker påverka mig.