Träning stimulerar vårt sympatiska nervsystem, även kallat ”fight or flight”. Det sympatiska nervsystemet aktiveras när vi utsätts för stress, både fysisk och psykisk, och förbereder oss för fysisk aktivitet, kamp, flykt, prestation. För att bygga kroppen starkare måste vi applicera en viss mängd stress. Det gör vi genom träningen. Men vi måste också ha perioder av vila så att kroppen kan återhämta sig. Att ständigt vara i ”fight or flight-mode” ger negativa effekter på organ, muskler och vävnader och leder till försämrad hälsa. Det gäller oavsett om stressen kommer av träning, problem i familjen eller en krävande arbetssituation.

Lugn yoga stimulerar det parasympatiska nervsystemet som sänker nivåerna av stresshormon och förbättrar kroppens läkningsprocesser.

Torsdagens Yoga för löpare är tillägnat stimulans av det parasympatiska nervsystemet. Det finns ett par drop-in-platser kvar på båda passen – missa inte chansen till optimal återhämtning.

Hör gärna av dig om du tänker komma, och så ses vi på Korsörvägen 22B (parallellgatan till Köpenhamnsvägen i höjd med Rönneholmsparken) 17.30 eller 19.00!