Idrottsmässan

Det har legat någonstans i bakhuvudet men det var först när jag blev påmind idag under frukostmötet med Kvinnor som leder som jag kom ihåg att det är en riktigt intressant mässa i Malmö i helgen – Skandinaviska IdrottsMässan.

”För första gången presenteras en aktiv mässa med inriktning på alla idrotter, från OS-nivå till motionsnivå, indoor som outdoor, samt till olika träningsformer för både prestation och välbefinnande! …. IdrottsMässan vänder sig till alla som arbetar inom Idrott, Träning och Aktiv hälsa. IdrotsMässan vänder sig också till dig som är intresserad av dessa områden och motionerar och tränar på egen hand . En mötes- och utbildningsplats för alla!”

idrottsMässa

Jag har spanat in en hel del för löpare. Variationen på föreläsningarna är spännande med allt från fysträning, pulsträning och funktionell träning för löpare och till hur man som löpare med hjälp av en ny modell kan slippa höftproblem och för frisk löpning. Dessutom ska jag kolla in olika prova på-aktiviteter som löpskolning och flowin.

Men jag är även grymt taggad på ett nytt koncept med yogalates och fotboll framtaget av Annette Lefterow som ska presenteras. Ett måste för mig som ju haft yoga med FC Rosengård under våren.

Jag önskar jag kunde klona mig för det finns även många föreläsningar om mental träning, ledarskap, motorik och träning för barn samt intressanta diskussioner om idrottens roll i samhället, t ex mästerskap för damer och kommersialisering – damidrott vs herridrott; projektet Football for Life  som med fotbollens hjälp jobbar för att stärka unga kvinnors självkänsla i Sydafrika; och så ska de politiska partierna grillas om deras värderingar om hälsa och idrott inför valet.

Dessutom måste jag ju prova Motorikbanan. Den är egentligen för barn. Men jag förhörde mig lite försiktigt och jag ska nog få testa på den ändå.

Har du tid över de kommande dagarna kan mässan vara värd ett besök. Spana in den gedigna programmet här. Det finns verkligen något för alla som är intresserade av träning och hälsa.