Bara för att man är på yogaretreat så behöver man inte enbart yoga.

Man kan också springa.

Det gjorde i alla fall jag idag på eftermiddagen då vi har ”fri tid”. Kan man spendera ”fri tid” på ett bättre sätt än ett 45 minuters löpning längs havet inklusive löpskolning som stärker löparmusklerna effektivt?

Det skulle vara det efterföljande besöket i spaavdelningen i så fall. Först sjönk jag ner i vitality poolen där jag lät massor av olika jetströmmar massera fötter, vader, lår, rygg och axlar. Bästa återhämtningen för vader och baksida lår som skuttat runt i en massa teknikövningar.

Foto: Asia Spa

Men vissa av de där hårda vattenstrålarna är inte gjorda för bikini kunde jag konstatera. Efter att att överdelen nästan snott sig ett varv och underdelen hotade att åka ner till knäna lämnade jag den intensiva poolen med massagestrålarna för total avslappning i en pool med varmt, varmt vatten.

Finessen ligger i att poolen är så grund att man kan slappna av helt. Vattnet är inte djupare än att rumpan och hälarna kan vila på botten. Det var verkligen som min kompis Maria hade sagt – så att man kan somna utan att drunkna. Och jag tror faktiskt att jag gjorde det. Somnande alltså. Jag lade bakhuvudet på kanten, slöt ögonen och lät vattnet bära mig. När jag andades in flöt jag upp mot ytan och när jag andades ut sjönk jag sakta, sakta ner, bara precis så att rumpan nuddade botten innan inandnigen återigen gav mig mer flytkraft. Den mjuka vågrörelsen var så sövande att jag befann mig, om inte i drömlandet, i alla fall så miltals bort när mina yogavänner sen gjorde mig sällskap i poolen.

Återhämtning de lux.

Imorgon ska jag nog ägna min fria tid åt att utforska gymmet som jag precis upptäckt följt av mörkerterapi. Inte illa att vara på retreat. Inte illa alls.

Techno-Gym Asia Spa

Foto: Asia Spa

Mörkerterapirummet Foto: Asia Spa