Trail spaning 026 (851x1280)

Om man tycker att den svenska sommaren varit dålig så finns det sommar i överflöd på andra sidan dammen.

Glimmrande solstrålar och tryckande värme ger hud som ständigt blänker av svett. Förutom när jag smiter in i yogasalen. Där snurrar de guldiga takfläktarna. Eller när dagens värme utmynnar i åska och skyfall kvällen. Då blänker huden av regn istället.

Typisk sommar i Carrboro i North Carolina. Varmt, men jag jag älskar det.

I natt dundrade ett åskväder så våldsamt att det kändes som om himlen försökte klyva jordens yta på mitten. Jag låg vaken en stund till de öronbedövande knallarna innan kvällens pokerturnering och förmodligen en aning jetlag, även om jag inte alls känner mig jetlaggad, tog överhand och strödde sömnsand i ögonen på mig.

På Farmers Market i morse pratade Carrboro-borna om ovädret. Fast på vädret idag märks det knappt. Värmen slår igenom trots allt.

Om en timme börjar grundstommen på 500h yogalärarutbildningen som jag är här för att gå. Utbildningen består av just grundstommen, kallad core curriculum där det är fokus på alignment, assistering, pedagogik och language refinement; ett par obligatoriska kurser plus några kurser där man får välja inriktning själv.

När de kommande tre veckorna kommer bestå av intensivt yogaplugg hela dagarna kunde man tro att jag skulle njuta ledigheten jag hade de två första dagarna här i USA. Istället fann jag mig själv i sittandes i yogasalen under delar av  sequencing-utbildningen både på torsdagen och fredagen. Sequencing är en av de obligatoriska kurserna och jag har redan gått den online.

Det blir väl så när man älskar vad man gör.

Då hamnar man under de guldiga takfläktarna trots att jag längtat efter sommarvärmen som det funnits noll av i Sverige i år.

PS. Även om det är resan till stor del består av yogalärarutbildning så räknar jag det som semester. För på semester är det helt okej att äta ingefärsglass gjord på getmjölk köpt på Farmers Market som efterrätt till frukosten. Godaste någonsin. Det fanns chokladsmak också. Bra att veta till en annan morgon.

PS2. Det vajar regnbågsfärgade flaggor överallt i Carrboro. Heja rätten till äktenskap vem du än älskar.