webb-HC-079

Jag kommer ihåg när jag var liten och min mamma sa att ”tänk om man för alltid kunde studera och läsa”.

Jag alltid har gillat skolan men jag kunde ändå inte hålla med henne.

Men nu förstår jag vad hon menar.

Jag har gått många kurser och utbildningar de senaste åren men jag tröstar hela tiden efter mer. Varje utbildning jag går gör mig medveten om och otroligt ödmjuk inför det faktum att det finns mycket som jag inte vet. Och det väcker min iver att lära mig mer, utforska mer – både för egen del och för att jag nu för tiden även förmedlar vidare kunskap till de människor jag möter i yogasalen och löparspåret.

Jag älskar den väg jag börjat vandra på, där jag får hjälpa människor att må bättre via yoga, träning och holistisk tänkande. Det är ett privilegium att få dela med mig av det som är så betydelsefullt för mig och jag längtar till varje tillfälle med mina elever och klienter. För att kunna erbjuda det bästa ser jag det som en självklarhet att fortsätta att fördjupa och fortbilda mig på ett brett plan. Kombinationen av hur att få djupdyka i ett ämne ett par dagar utvecklar mig på det personliga planet och allt nytt jag lära mig får mig att växa i min roll som lärare och tränare.

Efter min utbildning i somras kom jag överens med mig själv att det fick räcka för ett tag. Den var en handfull minst sagt. Att lära sig nytt är underbart givande men jag måste även stanna upp, smälta all den nya kunskapen och göra den till min så att det jag undervisar bottnar i mig och inte bara blir upprepningar av vad jag hört en lärare säga.

Men det gick inte som jag tänkt. En utbildning i terapeutisk yoga damp ner i huvudet på mig och jag kunde inte motstå den.

Därför vaknade jag  i morse i en säng i Brooklyn, New York. Det är den första resan av två där jag under sammanlagt 110 timmars utbildning med Jillian Pransky får lära mig hur yoga kan verka terapeutiskt vid skador, astma, stress, matsmältningsproblem och kronisk smärta och sjukdomar som fibromyalgi, MS och Parkinson.

Jag ser fram emot vad dessa två spännande och intensiva veckor har att erbjuda.

Once a teacher, always a student