Efter ett tidigt pass med Löparprojektet i lördags med soliga backar på Bulltofta satte jag mig direkt i bilen med svettiga löparkläder och körde till Varberg och Asia Spa.

Här spenderar jag fem dagar på retreat med några av de främsta lärarna inom ISHTA, den yogatradition jag utbildar mig i.

Jag väljer att göra vissa av klasserna till en del av min utbildning och sitter bredvid och observerar. Studerar hur lärarna håller sina klasser, noterar deras ton, vad de säger, vad de gör och hur de gör det.

Resten av tiden observerar jag mig själv. Jag låter all kunskap och information från föreläsningarna smälta in, deltar i meditationer, njuter av tystnaden och lugnet i spaavdelningen samtidigt som jag försöker lyssna in och uppmärksamma hur jag reagerar på de tekniker och positioner vi får lära oss.

Idag hade jag bokat behandling av Alan Finger som är grundaren av ISHTA. En fantastiskt briljant man som ser ut som en liten jultomte och som besitter enorm kunskap, ödmjukhet och humor. Förutom en skön, och något smärtsam behandling, så fick jag ännu mer verktyg för vad just jag behöver för att balansera kropp, sinne och själ.

Utbildningen är början på en resa. Jag lär mig så mycket som direkt kan appliceras på min roll som yogalärare – att planera klasser; positioner, justeringar och modifieringar; skadehantering och anatomi. Men ännu viktigare är vad yoga gör för mig på ett personligt plan. För varje liten ny aspekt yogan lär mig om mig själv gör att får jag bättre förståelse för varför jag reagerar och agerar som jag gör. Med ISHTAs tekniker kan jag sedan jobba med mina styrkor och svagheter. Det ger inte bara mer balans i mitt liv, utan jag kan sedan ta med balansen och tryggheten in i yogasalen för att förmedla vidare och skapa bra klasser åt mina elever.

Denna vecka observerar jag. Jag observerar andra för att inspireras och förstå rollen som yogalärare, och mig själv för att hitta hem i vem jag är och vad jag vill.

Alan, den briljanta jultomten, ger mig råd