Satori

Dag efter dag hur länge som helst har jag på väg till och från jobb cyklat förbi de stora fönsterna täckta med grön folie som meddelar att här öppnar snart Satori – vegetarisk restaurang.

Nyfiken har jag sett fram emot det och igår var det äntligen dags.

Jag kikade bara in som hastigast idag efter kursen i Yoga for Runners och möttes av en stor och fräsch lokal med avspänd stämning där vanliga bord och stolar blandades med sköna soffor och mjuka, färglada fåtöljer.

Menyn, nedskriven på skoltavla bakom disken, består av stenugnsbakad pizza, soppa, nudlar, sallader, grillade mackor och annat gott i olika vegetariska, veganska och rawfood utföranden. Disken var överdådande av kakor, rawfoodbollar, pajer och muffins av alla de slag och smaker.

Mat av naturliga råvaror och minimalt processat. Jag gillar. Min mage gillar.

Nu var det för mycket folk och jag ville snabbt hem så jag nappade bara åt mig en rawfoodboll. Men jag har spanat in glasnudlarna med edmamebönor och sesam som ska få lande i min mage så snabbt som möjligt.

Så ett tips till alla Malmöbor med smak för det vegetariska – Satori på hörnet i korsningen Kalendegatan/Stora Nygatan i Malmö. Öppet från tidigt på morgon för frukost, till sent på kvällen för middag!