I veckan kom nya numret av Spring ut.

Medan jag sitter och skriver på text om yoga som återhämtning till nästa nummer kan ni läsa om och se filmer om hur ni skapar balans i muskelgrupperna runt höfterna och låren.

Fokus i detta nummer är att via yogan 1) lära känna sin kropp och uppmärksamma om det finns obalanser mellan höger och vänster sida, framsida och baksida eller insida utsida och 2) korrigera muskulära obalanser och hitta jämnhet i kroppen.

I tidningen guidar jag er igenom 4 positioner för de fyra linjerna kring höfterna som riktar sig mest åt ökad flexibilitet. I filmen nedan visar jag 4 linjer kring höfterna som dessutom ger ett extra element av styrka och stabilitet då positionerna är stående.

Båda sekvenserna är perfekta att avsluta ett löppass med: liggande på vardagsrumsgolvet eller en sommarvarm gräsmatta  eller stående om du inte har hemmet nära tillhands eller svenska sommarvädret slagit till och dränkt marken.

På Springs hemsida finns ytterligare en ny film där jag visar olika variationer på lunge för att hitta bäst kontakt med framsida och baksida lår/höft.