Utbildning i Restorative yoga och Yoga Nidra.

Dagar fulla av positionerna där man ligger uppallad av kuddar, filtar och bolster samtidigt om ens yogapartner ger massage, trycker på rätt punkter och sveper filtar om en och ser till att  varendaste kroppsdel ligger rätt för total avslappning.

Det ser inte ut som mycket ansträngning och det är det inte heller. Det ska inte kännas någonting. Ingen muskulär spänning, inte minsta känsla av stretch. När kroppen är helt avslappnad får den möjlighet att ”sköta hushållet” och låta det som behöver läkas läka. Något som inte sker om vi alltid springer omkring och stressar kroppen i olika situationer.

Efter tre dagar i dessa avslappnande positioner tänkte jag (läs mitt ego) att löpning kunde vara en bra motvikt.

Själen vill dock annorlunda. Jag kommer 2 km sen ser jag ett underbart vackert träd. Jag lägger mig under det och bara tittar på varje unika lilla blomma som fladdrar försiktigt i kvällsbrisen.

Magiskt.

Yoga rör om i kroppen. Oavsett om du gör fysisk yoga eller positioner som ser ut som det mjukaste i världen har yoga stora effekter fysiologiskt, hormonellt, energetiskt och emotionellt. Yoga Nidra och Restorative hjälper till att balansera att vara och att göra. Syftet med dem är att minska stress, stimulera parasympatiska nervsystemet och återhämtning och öka energinivåerna.

Jag trodde att alla dessa positioner skulle ge mig en kick och göra kvällslöpningen fantastisk. Istället finner jag mig på en helt annan plats. Jo, positionerna gör gott för kroppen, själen och sinnet. Samtidigt skruvar de upp volymen så att kroppen verkligen får göra sig hörd.

Min kropp säger att ett par dagar med Restorative yoga inte väger upp för den stress jag utsatt den för under ganska lång tid då jag försökt kombinera heltidsjobb med att vara yogalärare och löpcoach, hålla workshops, kurser och skriva texter och kompendier, rehaba en bråkande höft och ett luxerat knä samtidigt som jag vill vara en bra flickvän, dotter och vän.

När allt är stilla finns det mer utrymme för att lyssna.

Så jag lyssnar. Och ligger kvar under trädet till solen går ner och tar sedan en promenad tillbaka till hotellet. Springa kan jag göra en annan dag.