2014-09-26 17.14.19

 

Jodå. Det går fortfarande att simma.

I tisdags med total brain freeze och fötter med tappad känsel och längst fram sex kritvita tår utan blodcirkulation.

Men vill man inte sluta simma får man hitta lösningar på problemen som uppstår i kallare vatten. Som att skaffa lite extra simhud i form av neopren som tar hand om frusna tår och fingrar.

Ett par neporenstrumpor fick jag tag på men vantarna var slut. Han i simshopen lät nog så förvånad när jag frågade om han skulle få hem fler. Han räknade med att säsongen för sånt var slut. Dock tog han villigt hem fler och under tiden tyckte han jag kunde använda vanliga vantar. Allt som täcker ger viss värme tydligen. Så löparvantarna fick bli simvantar. De matchade ju även våtdräkten perfekt med sina rosa detaljer.

De nya tillskotten i sim-outfitten invigdes direkt i guppiga vågor.

Fötter? Varma och gosiga.

Händer? Svala men inte kalla. Vanliga vantar hjälper definitivt.

Huvud? Ingen brain breeze. Kanske kunde kroppen ta bättre hand om huvudet när händer och fötter fått extra simhud och höll sig varma?

Känsla? Något konstig i början innan jag vände mig. Utan att känna vattnet mot händer och fötter tappade jag känslan och medvetenheten i benspark och armtag. Kanske det kan liknas med uppbyggda löparskor jämfört med tunnare skor där fötterna kan styra mer?

Andning? Begränsad. Frekvent med kallsupar i det bångstyriga havet.

Vattenläge? Förvånansvärt bra. Pojkvännen hävdade att jag höll bra kurs och låg rak medan han sveptes omkring som en vante av vågorna. Kändes bra gjorde det också även om det var rock´n roll simning.

Utsikt första långa sträckan? Blå himmel varje gång jag andades åt höger och Turning Torso omgiven av gråa moln vid andning till vänster.

Slutsats? Extra simhud får tummen upp. Det förlänger simsäsongen ytterligare!