Jag har skrivit ett gästinlägg om mina tankar kring yoga och löpning Yogobes blogg. När ni ändå är där passa på att kolla in deras fina sida med roliga event och inspirerande videos. Ange yogamedsara som kampanjkod så får du prova på gratis och utan bindningstid i 14 dagar. Du har väl inte missat att det är Yoga for Runners-tema nu i April?

Blogg-1200x627px-Sara-citat-1(1)

”Vid första anblick kanske löpning och yoga verkar vara en udda kombination. Många löpare identifierar sig själv som väldigt stela och tycker att yoga verkar jobbigt med sina akrobatik-liknande positioner. Eller så tycker de att det bara är något flummigt som de inte har tid med. De har ju en massa kilometrar att avverka, det finns inte tid att sitta på en matta med benen i kors.

Den inställningen kunde inte vara mer fel. Yoga och löpning är en perfekt kombination. Jag har sprungit i många år och trodde mig veta vad löpning innebar. Jag följde mina träningsprogram med distanspass, snabbdistans och intervaller. Jag tävlade och var en duktig löpare. Men löpning är så mycket mer än att ha bra kondition och att sätta en fot framför den andra. Löpning är ett samspel mellan kroppens alla leder och muskler där varje löpsteg kräver fin balans mellan rörlighet och stabilitet. Löpning är också lika mycket en mental aspekt som en fysisk aktivitet. Vår kropp kan bara bära oss en viss sträcka utan att huvudet är med. Utan förmågan att fokusera, vara närvarande och hantera press och intensiva situationer kommer vi aldrig att få ut vår fulla potential oavsett hur vältränad kroppen är….”

Läs mer