webb-HC-079

Precis som förra våren har Yogobe Yoga for Runners-tema. Läs mitt blogginlägg När löpning bli yoga om runner´s high och meditativ löpning:

”Anything that breaks the train of everyday thought will evoke this physiological state.” – Herbert Benson

Benen rör sig under dig. Foten sveper snabbt över marken innan den lyfts för nästa steg. Armarna rör sig rytmiskt längs sidorna och huvudet guppar avslappnat längst upp på nacken. Kanske går det riktigt snabbt. Kanske går det långsamt. Det spelar egentligen ingen roll. Det som spelar roll är att du just nu i detta ögonblick är ett med din kropp, ditt andetag, med marken under dig och luften omkring dig. Andningen är kontrollerad, kroppen avslappnad men ändå på hugget. Löpsteget tas ut ordentligt utan att vara forcerat och krampaktigt. Det bara flyter.

Det finns inga tankar om hur långt det är kvar eller att orken håller på att ta slut. Det som finns är känslan av hur foten landar på det mjuka underlaget, hur kroppen parerar ojämnheter och bär dig över terrängen, hur hjärtat i bröstet berättar hur levande du är just nu. Tidlöst. Ansträngningslöst.

För en del faller det sig naturligt att kombinera yoga och löpning. För andra känns det som ett väldigt stort steg från löparspåret till yogamattan. Ibland kan det vara bra att bli påmind om att yogamattan inte har ensamrätt på att erbjuda reflektion, avslappning och känslan av att vara ett med allt.

Läs mer…

Med Yogobe kan du yoga var du vill när du vill. Uppge RUNNER2015 som kampanjkod så kan du prova gratis i två veckor.

Tillsammans med Yogobe håller jag ett gratisevent med yoga och löpning lördagen den 16/5 där du får vägledning till hur du kan väva in yoga i ditt löppass för att få en så bra upplevelse i löpspåret som möjligt. Läs mer och anmäl dig här.