Något måste ha gått fel med marknadsföringen.

För i mitt tycke har IdrottsMässan ett bra program med meriterade föreläsare och kända profiler. Men vet folk inte om att mässan finns spelar det ingen roll hur bra utbudet är. Då förblir det tomt.

Idag var mitt tredje besök på lika många dagar och det var inte mer besökare idag trots att det nu blivit helg.

Igår hann jag bara med en föreläsning innan jag var tvungen att jobba, men den lyfte hela min dag. Grymt intressant lansering av ett nytt koncept som kombinerar yogalates (yoga och pilates) med fotboll – footballates. Det är Annette Lefterow som tillsammans med före detta landslagsspelaren Victoria Sandell Svensson.

Några av koncepten inom Lefterow Wellness

Eftersom jag jobbar med yoga för idrottare och under våren har nosat på yoga för fotbollsspelare var jag förstås väldigt nyfiken. Och jag blev inte besviken. Jag tilltalades enormt av hur Annette jobbade med rörelser, styrka, stabilitet, rytmer, fokus och kroppskontroll. Precis i linje med hur jag tänker kring yoga för idrottare. Jag ska definitivt hålla koll på detta koncept och ser fram emot en utbildning i höst.

Idag lyssnade jag på Malin Eggertz och Suzanne Lundvalls föreläsning om Women & Sport – ökad kunskap om kvinnor och idrott. De presenterade ett projekt som de och forskare från Sverige, Danmark och Norge jobbat med tillsammans med Sisu idrottsböcker:

”Kvinnor och idrott – eller Women and Sport som projektet egentligen heter är en unik satsning på att publicera kunskap om kvinnors idrottande. Projektet påbörjades redan 2011 och kommer med start juni 2014 att publicera ett stort antal vetenskapliga texter om olika aspekter på kvinnors idrottande.”

Det är ett bra och viktigt ämne som belyser allt från hur man ska höja status på kvinnlig idrott, till att öka forskningen på kvinnors idrottande då den mesta forskning inom idrott och träning idag är gjord på män, till skillnaderna på könen sett ur ett historiskt och socialt perspektiv. De texter som kommer att publiceras i ämnet kan man ladda ner gratis som pdf:er här.

Efter den föreläsningen hamnade jag i en intressant diskussion med en fritidspedagog vilket resulterade i att jag satt kvar i salen när Bengan Johansson, legendarisk förbundskapten i handboll, började sin föreläsning om ledarskap och teambuilding. Och det var ju bra för Bengan sa många intressanta och tänkvärda saker.

Jag gjorde en liten avstickare med möte och lunch tillsammans med de andra lärarna på min nya yogastudio, Studio Frid, innan jag kom tillbaka till en dubbel föreläsning/workshop om höftbesvär för löpare med Katarina Woxnerud.

Återigen, precis som på alla föreläsningar jag varit på, blev jag nästan lite upprörd av den lilla skara som var med på föreläsningen. Det känns som slöseri när det finns sån kompetens att ta del av. För Katarina är ju en välkänd, erkänt duktig naprapat med 16 publicerade böcker om hälsa och motivation, träningsdvd:er och den nylanserade och uppskattade appen MammaMage. Hon har stenkoll på vad som krävs för att skapa bra balans i kroppen.

Fast å andra sidan fick jag och den lilla skaran i princip privat träning, handledning och diskussion om bålstabilitetsträning för en frisk och fungerande kropp. Guld värt och jag fick med mig några nya övningar hem att jobba med för att skapa den starka, friska, välmående kropp jag vill ha.

Imorgon är sista dagen  för IdrottsMässan och jag har två föreläsningar om kost för prestation på vänt. Även om inte breda massan har hittat dit så tar jag chansen att inspireras och lära mig nytt.