Jag köpte en t-shirt för många år sedan. Jag är inte alltid vän med tvättmaskinen och lyckades krympa den ganska snabbt. Men den har undkommit alla mina utrensningar i garderoben trots att den skaver under armarna.

Jag glömmer ofta att jag har den, men jag lyckas ändå alltid stöta på den precis när jag behöver det. När livet är jobbigt. När jag inte kan få bort de negativa tankarna utan bara stirrar mig blind på de saker som inte går min väg.

2014-06-18 20.07.00

Livet är inte friktionsfritt och jag tror inte att det ska vara det heller. Alla stora lärdomar jag lärt mig i livet har kommit av svåra stunder. Ibland tvingas man ta en annan riktning som, när allt lugnat ner sig, visar sig vara precis rätt. Andra gånger kommer ärren aldrig läka men med sig har man fått lärdom om sig själv och världen som visar sig vara väldigt bra att ha till hands.

Det är alltid svårt att se silverkanten när hela himlen är mörk. Men den finns där. Mycket beror på vad vi lägger vårt fokus på. Letar vi fel så ser vi bara fel. Är vi övertygade om att allt och alla inte vill oss annat än ont så kommer livet att vara tungt.

När jag stöter på min t-shirt i garderoben påminns jag om se det goda även när livet är hårt. Byter jag bara fokus och slutar stirra mitt på molnet så skimrar det i silver på molnets kanter. Och där bakom finns det dessutom en blå himmel.