I skydd under den stora trädkronan väntade vi ut regnet

I måndags hotade regnet att förstöra sista sommaryogan utomhus med ett skyfall fem minuter innan klassen startade. Men precis där vi tänkte ge upp där vi stod och hukade under ett träd med yogamattan som paraply bröt solen igenom regnmassorna.

Passet blev ett av de bästa under hela sommaren. Kanske just för att vi visste att det var det sista.

Yogan under sommaren har varit speciell för mig. Dels för att jag älskar att hålla klasser ute, men mest tack vare er underbara löpare och yogisar som deltagit.

Det har varit en härlig blandning av regelbundna elever som njutit av tillflykten ut i det gröna, tillfälliga gästspel av både vänner och nya ansikten, glada återseende av gamla elever och  nya bekantskaper som provat på, fastnat och som nu kommer följa med när jag fortsätter med yoga för löpare på Studio Frid.

Något av det största man är med om som yogalärare är utvecklingen som sker mitt framför en. Att se en person, en levande människa, blomma ut, skina, bli ännu mer levande.

Allt från små saker som att någon behöver böja allt mindre på knäna när baksidorna blir följsammare, ett mer harmoniskt uttryck eller att jag noterar att andningen flyter smidigare till att jag ser när en elev som kämpat med en position plötsligt hittar rätt med ett energilyft och känsla av lätthet som resultat eller att hela hållningen förändras, på mattan och men även utanför.

Yoga kan vara skönt, och yoga kan vara jobbigt. Precis som med löpningen blandas bra pass med sämre. Och precis som med löpningen är det kontinuiteten och att vi håller i som ger utveckling. En yogaklass kan vara skön för stunden, men det är genom regelbundenhet som de stora förändringarna sker.

Har du under sommaren märkt att yogan ger dig en mer följsam kropp? Att löpsteget flyter lättare? Att den gnälliga höften börjat tystna? Att du har mer kontroll över kroppen och dess rörelser? Att andningen är djupare och stressnivåerna lägre?

Imorgon, 21/8, håller jag min första klass i Yoga for Runners på Studio Frid. 

Har du börjat skapa goda vanor ute under sommaren? Fortsätt!

Det kommer jag göra. Och jag vill gärna se dig på mattan framför mig i yogasalen. Se utvecklingen ske framför mig, i en sal full av liv.