Lagom till att första värmeknäppen gjorde att rapsfälten och knopparna exploderade i ett färghav har sommarplanerna tagit form på allvar.

För privat del ser jag fram emot att kickstarta sommaren med Camp Kattis. Om en dryg veckor åker jag och pojkvännen till Lissabon för att umgås med och heja på min bästa vän som tävlar i Triathlon-EM.

Därefter ska jag fortsätta sommaren i samma stil som året och våren börjat – med massor av naturupplevelser, löpning, mountain bike, yoga och simning.

Förra helgen blev jag totalt hänförd av Bornholm. Av naturen; av klippor som möter  hav; av starka, envisa ultralöpare som sprang 16 mil i tuff terräng; av vänskap och support; och inte minst av mina egna ben, hjärta och lungor som tog mig till en vinst på 17 kilometersloppet på Hammer Trail. Den längsta sträckan jag sprungit sedan bäckenet och nerven började bråka för 4 år sedan och jobbigaste terrängen på tävling någonsin.

Våren har verkligen inneburit ett, eller två, steg framåt för mig. Trots att jag har byggt upp en ängels tålamod ska Gudarna ska veta att jag kämpat hårt med rehab och att få med kroppen noterna igen. I sommar ser jag fram emot att skörda en del frukt från allt arbete jag lagt ner och ge mig ut på äventyr där kroppen äntligen verkar bära mig.

Men jag har också smitt planer så att jag kan springa och yoga med dig.

Jag håller traditionen med sommaryoga i Pildammsparken vid liv – och du kan yoga med mig på onsdagar kl 18 från midsommar fram till mitten av augusti. Läs mer här.

Löpningen sker i form av ett samarbete med Träna i Parken. Som tränare för Heleneholms Långlöpare håller jag fyra träningspass där vi öppnar upp Tisdagsintervallerna för Träna i Parken-löpare. Det är gratis träning som ger ALLA som gillar löpning en chans att njuta av gemenskapen och peppen som löpning i grupp ger. Läs mer här.

Jag hoppas att du roliga planer för sommaren och att Sommaryoga i Pildammsparken och Träna i Parken-löpningen kan bli en del av dem!