När jag tränar nu är det antingen själv eller i samband med att jag håller pass, både när det gäller yoga och löpning.

Därför tyckte jag det för omväxlings skull kunde vara kul att delta i ett pass där någon annan än jag är den som håller låda.

Träna i parken har olika träningspass i Pildammsparken som till exempel funktionell träning i utegymmen, ruffie, morgonträning med Malmö Boxing Academy eller löpteknik, som var det jag bestämde mig för gå på idag.

Det är Lee Saxby-skolade Movement health som håller i löpteknikpassen som är på fredagar.

Eftersom jag är så intresserad av löpteknik tyckte jag att det kunde vara kul att se hur de lägger upp löpteknikträning och samtidigt få träna utan utan att behöva tänka själv.

Rörlighet, tyngdpunkt och blickpunkt var temat idag.Vi fick nöta teknik upp- och nerför trapporna i amfieteatern och lära oss att sitta i naturlig squat. Det sist nämnda är lätt för mig då squat är min viloställning och jag skulle kunna utmana vilken asiat som helst i squat-sittande men det är enormt svårt för gemene man/kvinna.

De flesta övningarna vi fick göra idag var vettiga och jag förstår poängen med dem. Tränarens förklaringar om att vi behöver rätt rörlighet för att kunna springa obehindrat, vikten av att ha blicken upp och varför hälen ska kyssa marken är saker som ingår även i min filosofi om löpteknik.

Men när hans cliffhanger för nästa veckas träning var att armarna inte ska användas i löpning reagerade jag. Dumt nog kan jag inte gå på passet. Jag skulle så vilja höra honom utveckla den kommentaren.