Bokar in morgonträningsdejt 06.15 med Charlotta. Open water-simning och löpning. Hon tränar för triathlon. Jag är bara glad att jag kan träna.

Jag har ingen våtdräkt men för en gång skull har sommarsolen lyckats värma upp havet så pass mycket att till och med en frusen räka som jag kan tänka mig att hoppa i och simma.

Inom mig ser jag mig själv glida fram  i stilla, ljummet vatten som jag gjorde i fredags morse när jag med lånad våtdräkt provade att simma utomhus för första gången.

Men det blev strike-out och ingen simning.

Efter att ha haft svårt att somna, och att hålla mig sovande, vaknar jag 04.22 av fiskmåsar som skriar utanför fönstret. Det är för mycket gardiner i vägen för att stänga sovrumsfönstret utan att väcka pojkvännen som snusar sött, så när jag inte längre står ut stänger jag balkongdörren och somnar om på soffan i vardagsrummet.

5.00 ringer klockan som den brukar. 98% av morgnarna gör jag morgonyoga innan jobb då. Idag tillhörde de sista procenten. ”Fuck yoga” tänkte jagoch somnade om.

När pojkvännens klocka ringer öppnar jag ena ögat. 99% av årets dagar kliver jag rakt upp ur sängen så fort första tonen på väckarklockan ljuder. Idag tillhörde den där sista procenten. Snoozar till pojkvännens klocka ringer för andra gången. Bortsvept i sömnlandet har jag glömt att hans klocka numera ringer strax efter 6 istället för strax innan 6 vilket innebär 10 minuter kvar till jag ska träffa Charotta i Västra Hamnen. Strike 1 

I mitt huvud rusar jag runt som en yr höna, men jag rör mig snarare  som en sengångare. Drar på mig baddräkten, får i mig några mandlar och lite kokosolja, borstar tänderna samtidigt som jag drar på löparskorna. Vilken tur att jag la fram mina saker redan igår. Lyckas i sista stund komma ihåg handduk som var det enda jag inte la fram.

Jag springer ner till cykeln och möts av regn. What?Jag som såg fram emot att glida fram i varmt vatten medan solen går upp och sveper ett mjuk sken över havet som den gjort på morgonen de senaste veckorna. Istället cyklar jag som en galning i regn och motvind och känner jag mig frusen bara av tanken att jag inte har våtdräkt. Strike 2

Jag samlar ihop mig och intalar mig att havet inte blir svinkallt av lite regn. Jag gör det så pass bra att jag tycker det ska bli mysigt att simma i regn och blir övertygad om att havet känns varmare när luften är kallare. Jag är sen när jag kommer och Charlotta står redo med våtdräkt på. Men jag ska bara ta av kläderna och sätta på simglasögonen så är jag också redo. Tror jag, ja. Vänder nästan ut och in på väskan, man vad hjälper det när simglasögonen ligger kvar på matbordet. De hamnade bredvid väskan istället för i. Strike 3

I´m out. Jag får stå kvar på kanten och titta när Charlotta och en annan kille guppar omkring i vågorna. Lite avundsjuk för jag var ändå sugen på att simma, men ändå ganska nöjd med att slippa kallsupar från vågorna.

2014-07-30 06.39.37

Är man utslagen får man ägna sig åt fotografering istället för plaskande i havet

Löpningen är jag dock redo för. När Charlotta simmat sitt varv blir det transition-träning och våtdräkten åker av i ett nafs. Löparskor på och så tuffar vi iväg på en 30 minuters runda.

Vädret är helt perfekt för löpning. Lite svalare än de senaste heta dagarna och med lätt regn som faller på oss.

Eftersom jag nyligen läst ett inlägg på ett forum där skribenten frågade om det var okej för tjejer att ta av linnet och springa i bara topp fnissar åt oss där vi sprang – Charlotta i korta tights och sport-bh och jag i baddräkt med gröna korta shorts över.

Jag får dessutom eventuellt mer förståelse för min triathlonkompis som alltid har nummerlappsbältet långt ner över höfterna, nästan över låren,  när hon springer. Mina shorts glider på baddräkten och hamnar obekvämt långt upp mot midjan och mellan benen. Så jag springer inte bara omkring med baddräkt utan jag hasar ner shortsen halvvägs för rumpan och blottar fint med hud mellan shorts-linningen och baddräktskanten vid höfterna.

Men jag är inte den som bryr mig utan njuter bara av att känna mig pigg och stark i trevligt sällskap.

När jag väl cyklar iväg till jobbet sen är morgontröttheten som bortblåst. En perfekt start på morgonen.

Jag ska bara se till att komma upp i tid så att jag slipper panikstressa, skaffa en våtdräkt så att jag slipper bekymra mig om vädret och inte glömma glasögonen…

2014-07-30 07.19.34

Jag vet inte riktigt vad jag sysslar med, men glad efter löpningen var jag i alla fall. shortsen åkte upp igen till fotograferingen

 

2014-07-30 07.19.02

En konstig Sara och en glad Charlotta