20141210_171445 (1024x576)

Staffan Westholm.

Mannen som jag har mycket att tacka för att jag befinner mig där jag är idag. Om man har passion och drivkraft för något så kommer man börja vandra längs den vägen förr eller senare  så det hade säkert blivit någon form av coach, tränare eller lärare av mig ändå, men det var Staffan som först gjorde att jag upp  täckte nöjet i att hålla i taktpinnen och coacha bergsgetter och antiloper.

Fyra år senare har jag fått inspireras och ta del av Staffans kunskaper och förmåga att locka ut det bästa ur löpare.

Jag har fått träna med och lära av Polens löplandslagstränare Tomasz Lewandowski och träna med härliga ungdomar i Löparprojektet i Skåne.

Jag har tillsammans med Staffan tagit över idrottslektioner och försökt få sjundeklassare att uppskatta det underbara med löpning och jag har hållit löptränarutbildningar.

Framför allt har jag den stora glädjen att kidnappa Löparprojektets FB-sida för att dra löpare till gemensamma löppass.

I våras fick jag intervjua tränaren som är inspirerat mig på så många sätt i min löpning.

Tränaren som är hjärnan och drivkraften bakom Löparprojektet i Skåne. Tränaren som vill se ett öppnare löparklimat och mer samarbeten för bättre utveckling och tränaren som med löpning som verktyg vill göra gott i samhället vare sig det är i Sandskogen i Ystad eller på höglandet i Etiopien.

Ni kan läsa intervjun med Staffan i nästa nummer av Runner´s World.

20141210_171513 (1024x576)