DSC_1788

När jag var mindre så var banlöpning den stora satsningen. Jag var väl hyfsat duktig och kom in på Friidrottsgymnasiet i Malmö.

Jag tragglade på så gott jag kunde men banlöpning var inte min grej. Istället levde jag upp under hösten och våren när benen fick sträcka ut på mjukare underlag i den betydlig med inspirerande löpmiljön som terränglopp erbjuder.

Ett av mina favoritlopp var Bokskogsrundan som alltid gick 1:e maj. När jag var i 14-15 års åldern kunde jag muttra lite över det dumma i att lägga ett lopp dagen efter valborg.  Sänggående i hyfsad tid fick gå före att ränna runt i Oxie med kompisarna.

Som tur var överkom jag det ganska snabbt och lät mig hänföras över det underbara med skogen i vårtider.

Bokskogsrundan lades ner för ett par år sedan, men springa in våren i grönskan tycker jag man kan göra ändå. Jag säger som Anna – hur kan man INTE gilla löpning på våren? En ledig dag som 1:e maj passar perfekt för en stund i löpskorna.

Tycker du som jag så kom och spring med mig i Bokskogen. Jag erbjuder löpskolning, utmanande backar, peppning och ska ta ett snack med vädergudarna så att det fina vädret håller i sig.

Kika in på Löparprojektet i Skåne på Facebook och läs mer. Vi ses vid de röda bänkarna utanför Torups Friluftsgård kl 10.