Ingen som känner mig eller läser min blogg kan ha undgått att jag är förespråkar yoga som komplement till träning och idrott. Faktum är att hela min filosofi och sättet jag arbetar på knyter samman dessa. Eftersom jag själv har löparbakgrund är det löpning som jag jobbar mest med, men att hitta vägar för att sprida yogan till olika idrotter är en av mina ambitioner.

Anledning till det är att det finns så påtagliga fördelar för idrottare, elit såväl som motionärer, att låta yoga bli en naturlig del av träningen. Tittar man mot elitidrotten så börjar det bli vanligt att läsa om fotbollslag, basketstjärnor, höjdhoppare, basebollspelare, boxare och ishockeylag som lägger till yoga i träningsprogrammen. Fler och fler inser att yoga erbjuder något som kan hjälpa dem både fysiskt och mentalt att prestera på sin bästa nivå.

Det märks också att intresset ökar hos motionärer, men mer information är alltid bra. För ju fler sätt yogan kan spridas och göras lättillgänglig i idrottsvärlden desto bättre. Därför är jag väldigt exalterad över att det äntligen är bok om löpning och yoga på svenska släpps om en dryg vecka.

Jenny Sunding som jobbar som PT, löpcoach och journalist har tillsammans med Tia Jumbe, yogalärare, journalist och författare skrivit boken Yoga & Jogga – den optimala träningskombon.

yoga och jogga bok

Allt om den trendiga träningskombon yoga och löpning!
De kan tyckas ligga långt från varandra, de båda träningsformerna yoga och löpning. Men de har fler beröringspunkter än vad man kan tro. Och de får fantastisk effekt när du kombinerar dem!

I Yoga & Jogga får du som springer tips på hur du kommer igång med yoga, och vilken yoga som passar just dig. Du får enkla yogaprogram som bygger upp hela din kropp för att bli en ännu bättre löpare, och undvika skador.
För dig som yogar: Låt löpturen bli din uppvärmning innan stunden på mattan och få bättre kondition på köpet!
Så ser du till att du får utlopp för din explo sivitet och drar nytta av det adrenalin som löpturen skapar. Här får du löparprogram som passar dig som vill börja springa njut av starkare ben och bättre flås på mattan.
Dessutom: inspireras av träningsprofiler som Blossom Tainton och Shirin Djavidi och andra som har upptäckt den optimala träningskombinationen!

Den 19 mars åker jag till Stockholm för att gå på releaseminglet för boken. Förutom att jag verkligen ser fram emot den första boken om yoga och löpning på svenska så finns det ytterligare en anledning till att jag åker hela vägen till Stockholm för ett par timmars releasemingel. En av de andra träningsprofilerna att inspireras av, som upptäckt den optimala träningskombon, är jag.

Så när ni köper boken – för det kommer ni ju självklart att göra – så finns det en intervju med mig med boken, i det så, så fina sällskapet Blossom, Shirin och Johanna Andersson.

Årets hittills häftigaste!

Så för allt i världen – missa inte!

webb-normal-167