Mina adept Lupita är som bäst uppe i all träning inför The GAX 100 miles.

16 mil springer man inte i en handvändning. Det ligger mycket träning bakom. Som tränare skruvar jag på många olika rattar för att hon ska vara så redo som möjligt den 12 juli.

En del av förberedelsen innebär att springa på kvällen/natten även som morgonmänniska. GAX går på Skåneleden så när mörkret faller blir det pannlamplöpning i skogen eller längs kusten.

Då är det perfekt att lägga ett sent träningspass på reflexslingorna som vi satt upp i Torup.

Mörker. Pannlampa. Skog. Stig. Mental utmaning.

Tycker du som jag att skogen slår alla andra former av fredagsmys så hänger du på! Jag har gjort ett event av träningspasset och alla är välkomna att springa 5, 10 15, 20 eller så långt du vill på reflexslingan. Kl 22 på Skabersjöparkeringen är det som gäller och pannlampa är en bra idé. Läs mer om eventet på Löparprojektet i Skåne på Facebook.

Tycker du ändå att soff- eller barhäng slår löpning på fredagskvällen så kanske söndag är ett bättre alternativ. Då håller jag träning på Bulltofta med Löparprojektet. Inspirerad av Backidioten i årets semifinal i Mästarnas Mästare bjuds det på ett tufft backpass. Jag ser till att du får  utmana både din fysiska och mentala kapacitet.

På söndag klockan 10 är Bulltoftas Motionsgård the place to be.