Yoga för löpare i Pildammsparken2

Jag knyter ihop mitt första år som yogalärare med att återgå till platsen där det började – en lugn liten hörna i Pildammsparken.

I sommar kan ni, precis som förra sommaren, yoga utomhus med mig.

Löpning och yoga är en fantastisk kombination och under sommarmånaderna vill jag ta vara på möjligheten att kombinera de två. Det tar emot att gå in när solen strålar, luften är varm och full av syre från de grönskande träden. Därför tänker jag så här:

Under sju veckor i juli och augusti kan ni yoga i det fria med mig på måndagar och torsdagar. Utnyttja parken och spring en runda och kom sedan och sträck ut, balansera och stärk kropp och sinne under yogan.

Lite varmare i yogalärarkläderna har jag blivit under året och min kärlek för yogan och löpningen bara växer. Jag har satt samman en härlig potpurri med olika teman så kom och prova på!

Veckorna i juli kommer jag springa innan torsdagsyogan och det finns möjlighet för alla som vill att hänga på. Jag bjuder på löpskolning, intervaller, snabbdistans och annat trevligt – anpassat för att passa löpare av alla nivåer. Nybörjare? Klart du också ska komma!

Blir inte avskräckt för att det står yoga för löpare. Här är en liten hemlighet – yoga för löpare är faktiskt yoga för alla. Mycket av den stelhet en löpare upplever – korta höftböjare, tighta bröstmuskler och stel rygg – dyker upp hos alla som sitter mycket, i kontorsstolen eller i en bil.

Rörligare höfter, en starkare bål och öppenhet i bröstet skulle de flesta må bra av.

Springer du mycket kommer yoga att komplettera din träning. Så många problem i en löpares kropp skulle kunna undvikas genom att lägga till väl valda yogapositioner och sekvenser i träningsveckan. Men du är lika välkommen att yoga med mig även du inte springer.

Se här för mer info.

Jag hoppas vi ses i sommar!