Sedan ett par år tillbaka är den första lördagen i februari särskilt tillägnad löpning – det är Löpningens dag.

För mig har det blivit tradition att fira dagen på Löplabbet. Förra året blev min medverkan något hindrad då jag lyckades få mitt knä ur led dagen innan. Min planerade uppvärmning och nedvarvning á Yoga for Runners fick bli ett kort föredrag som jag höll med gigantiskt svullet knä som istället för att följa med ut på löprundan fick göra återbesök på sjukhuset och tappas på mer blod.

I år sitter knäet på plats och i linje med årets tema för hur man gör träningen till en del av vardagen kommer jag att presentera yogaövningar som är smidiga att göra innan och efter du springer för att göra löpupplevelsen bättre. Som en teaser inför min workshop på samma ämne.

Inbjudan för dagen ser ni nedan, och ni kan även kolla in evenemangets Facebook sida.

Lördagen 7 februari firar vi Löpningens dag på Löplabbet, Malmö.
Dagens tema är att göra löpningen till en del av vardagen. Katarina Mölgaard-Ibsen kommer och pratar om hur din kropp tar till sig feedback. Johan Larsson pratar om hur han kombinerar elitlöpning med heltidsjobb. Därefter springer vi tillsammans med Michael Sjöholm som intervall- och löpövningsledare och Sara Ivarsson som visar uppvärmningsövningar. Tidsschemat ser ut så här med cirkatider:

08.30 – 10.00 Butiken har specialöppet med 25% rabatt på allt förutom elektronik – häng och mingla med likasinnade.

10:00 – 10:45 Föredrag

10.45 – 11:45 Gemensam och frivillig löpning till Kungsparken (ca 5 minuter)
Sara Ivarsson leder uppvärmning (25 minuter), Michael tar över och leder löpning (ca 25 minuter) sedan blir det löpning tillbaka till butiken

11.45 Dryck, fika och eftersnack samt övningar med Sara Ivarsson.

Maria Billquist på Powefruits pratar lite om, och bjuder på vettigt och näringsriktigt löpgodis.

För att ytterligare fira har vi under resten av dagen 15% rabatt på allt…

Jag behöver väl inte ens fråga om vi ses?