När jag springer brukar jag komma in i olika lägen.

Meditations-läget. Krossa allt-läget. Myspys-läget. Teknik-läget. Sortera tankar-läget. Njuta av naturen-läget. För att bara nämna några.

Ett väldigt vanligt förekommande läge, som liksom lurar där bakom alla andra lägen, är Spanings-läget. Det blir så som tränare. Spanings-läget är aldrig av utan ligger där på stand-by, redo och aktiveras vid minsta antydan till bra träningsmöjligheter för lördagsträningarna med Löparprojektet.

Som ett resultat av detta eminenta Spanings-läge hittade jag en ny backslinga sist jag var ute i skogen och härjade. Visserligen kom jag på mountainbiken när jag upptäckte den, men det finns lägen på vid cykling också. Även om de flesta är i stil med Låt-mig-klara-mig-levande-nerför-den-här djävulskt-branta-backen-läget och Snälla-låt-mig-inte-trilla-i-svåra-svängar-läget.

Men oavsett ursprungsläge så är Spanings-läget starkt och har förmågan att trycka undan de andra lägena. Vilket är bra för då får vi nya backslingor att härja runt på. Jag bygger en arsenal med olika slingor för olika syften.

Tanken med de backslingor som jag ofta kör är att slingorna erbjuder möjligheten att göra arbetstiden längre eller åtminstone lika lång som vilan. Kör man bara upp och ner för samma backe blir vilan längre än arbetstiden. Det är också bra ibland, men ofta vill jag ha det på första sättet.

Detta var en kort variant. Ca 40-42 sekunders arbetstid för de snabba. 47-50 sekunder för mig. Ett helt varv på strax under 90 sekunder vilket ger en vila på runt 40 sekunder.

Idag skiftade jag läge från tränar-läge under uppvärmning, löpskolning och några av backarna där jag sprang bakom och peppade; till teknik-läge när jag sprang ett par vändor själv; till fotograf-läge där jag försökte fånga några av deltagarna på bild.

Vissa tycker tydligen inte att mina backar är tillräckligt utmanande utan springer 15 backar med en barnvagn framför sig.

Å andra sidan hade andra tydliga känningar av frukosten efter avslutat pass vilket tyder på att varvet var utmanande nog ändå.

2014-08-23 10.55.55 2014-08-23 10.54.41 2014-08-23 10.54.59