När jag pratade med min adept häromdagen så konstaterade jag att jag inte sprungit ordentligt på snart två år på grund av mitt bäcken och min envisa nerv.

Trots det är jag löpare ut i fingerspetsarna.

Löpning är det jag älskar. Inte bara själva träningen i sig utan även löparkulturen, människorna i löparkretsarna, löpartävlingar, att heja och att träna andra. Så löpbar eller ej – jag är löpare.

Även om det inte kännts så den sista tiden.

När jag är olöpbar kan jag tycka att regn, kyla och vind är jobbigt och letar anledningar till att stanna inne. När jag springer spelar det ingen roll. Är man löpare så trotsar man vädret. Det är bara att klä sig efter förutsättningarna och ge sig ut.

När jag är olöpbar är det också lätt att prioritera bort träningen när tiden är knapp. När jag springer vänder jag ut och in på kalendern för att få komma ut på mina rundor även när det är kalas hit, midsommar dit, fikadejt här och jobb där. Är man löpare så finner man tiden att få snöra på sig löparskorna för att få uppleva de härlig löpstegen.

Löpning ger disciplin och löpning härdar. Jag känner att jag blivit bekväm. Eftersom kroppen ändå varit skör har jag inte kunnat uppbåda motivation att ge mig ut i regn när jag lika bra kan vänta med att springa en eller två dagar. Vad spelar det för roll liksom?

Nu när jag börjar kunna se en regelbundenhet i min träning är det dags ta tjuren vid hornen. Att bli den där löparen som inte ser väder och vind eller tidbrist som giltliga anedningar att ställa in ett löppass.

Så mellan yoga med fotbollstjejerna i FC Rosengård och möte med Skånes Friidrottsförbund om höstens kommande Löptränarutbildning klämde jag in ett löppass. För att göra det ännu mer utmanade så bildade regnet en vit, blöt vägg när jag cyklade till Atleticum. Men när jag väl låst in mina saker och sprang ut i Pildammsparken sken solen igen (Svensk sommar i sitt esse).

Så jag fick inte känna mig som en riktig löpare som härdade ut i regnet.

Men jag är ändå löpare ut i fingerspetsarna. Löpbar eller ej, regn eller inte, nyfikenhet på andra sporter och aktiviteter till trots – det är för löpning mitt hjärta bankar.