Min adept Lupita sådde det första fröet om Inspirationsdag för löpare den 11 oktober i våras. Det började med en tanke om att vi både ville höra Ann-Sofie Forsmark föreläsa. Det slutade med en heldag med tre föreläsningar, två praktiska pass, goodie bags, fika och lunch.

Det har varit makalöst roligt att planera detta event tillsammans med Lupita och igår var det äntligen dags. Sedan tidig morgon var jag igång med förberedelser och när första deltagarna började trilla in strax innan 9 pirrade det av förväntan i magen.

Sedan gick dagen i ett.

Naprapaten Jimmy Palm inledde, och som alltid levererade han träffsäkert och underhållande om löpningens biomekanik och anatomi.

Foto: Coyntha

Jag tog över stafettpinnen och gav först en kort föreläsning om Yoga för löpare följt av ett pass där deltagarna fick prova på yoga.

Yoga för Löpare  Inspirationsdag för löpare 11oktober

Foto: Lupita

Vidare till lunch där restaurangen på Kockum Fritid dukat upp med fin plockbuffé.

Lunch - inspirationsdag för löpare 11 oktober

Foto: Lupita

Efter lunch fick vi äran att lyssna på Ann-Sofies vettiga och sunda inställning till hur träning och tävling pusslas ihop med vardagslivet och vad hälsa är i sammanhang där man utsätter kroppen för stora påfrestningar.

IMG_0577.JPG

Foto: Coyntha

Trost intressanta föreläsningar är det lätt att bli trött av att sitta en hel dag. Så att få avsluta dagen med löpskolning iklädda linne (!) ute i oktobersolen satt fint. Först en massa nyttiga, och några knasiga, koordinationsövningar innan pulsen fick sitt i de avslutande parövningarna.

IMG_0587.JPG

Foto: Coyntha

 

Löpskolning

Foto: Lupita

Så här en dag efter biter sig glädjen, entusiasmen och den varma magkänslan fast och vägrar lämna. Men jag låter gärna känslorna stanna kvar. Känner efter, reflekterar, funderar på eventuella förbättringar. Men mest av allt njuter jag av att det lilla frö vi sådde i våras utvecklades till denna lyckade dag. Att intresse fanns så att vi kunde ro vårt projekt i hamn.

Ann-Sofie skrev på sin blogg ”Hoppas Sara och Lupita inser att när de startar något sånt här så kommer folk vilja att de gör det igen!”

Det kan hon skriva upp. Lupita är makalös på att sätta små griller i huvudet på mig och det kommer hända spännande saker i framtiden. Redan när vi packade ihop gick diskussionen om vilka teman som kan vara intressanta för löpare till kommande event.

Om du har några tankar på vad som hade lockat dig att delta i nästa Inspirationsdag för då gärna skriva en rad eller två!

Tack till föreläsarna och deltagarna som alla satte sitt unika avtryck på dagen och tack även till våra sponsorer:

Raw Food House
Rawbite
Friggs
Vitamin Well
Löplabbet Malmö
Gococo
Falke
Strömberg
Spring – löparmagasin
Yogobe
Ica Maxi Västra Hamnen