Yddingeloppet 2015 1

Metersystemet infördes för att undvika förvirring med olika fot och tum och därmed få ett system som det var lättare att räkna på.

1 meter är 1 meter var du än är.

Det borde innebära att 1 kilometer är 1 kilometer.

Jag vet inte det alltså. Ibland känns 1 kilometer väldigt relativ. Eller så tog inte de som införde systemet löpning med relativt otränade löparben med i beräkningen när de skapade det fasta enhetssystemet.

Jag skulle kunna svära på att 1 kilometer är längre än 1 kilometer ibland. Som idag under Yddingeloppet.

De 6 kilometerna gick bra, riktigt bra till och med. En pallplats i KS och 5:a totalt – jag trodde inte jag hade någon fart i kroppen nu för tiden.

Fast jag längtar efter att kroppen ska fatta metersystemet. Det borde bli mindre jobbigt om 1 kilometer är 1 kilometer. Fast å andra sidan får jag njuta längre av löpning i en höstskrudad skog om kilometerna är långa. För det var väldigt roligt att springa favoritloppet i ”min” skog och dessutom debutera min klubb Heleneholm IFs tävlingslinne.

Yddingeloppet 2015

Yddinge 2015 1