Nu ligger mitt andra gästinlägg uppe på Yogobes blogg. Denna gången skriver jag om yogans filosofi och hur den kan appliceras på löpare.

När ni ändå är där passa på att kolla in deras fina sida med roliga event och inspirerande videos. Ange yogamedsara som kampanjkod så får du prova på gratis och utan bindningstid i 14 dagar. Du har väl inte missat att det är Yoga for Runners-tema nu i April?

Blogg-1200x627px-Sara-Citat-2

”Yoga är inte bara något som endast utövas på en yogamatta. Det är ett förhållningsätt till livet i stort med målet är att hitta vårt sanna jag, vår innersta kärna. Många löpares första möte med yoga kommer av en önskan att förbättra fysiska kvalitéer som flexibilitet och andning, men var inte rädd för att även kika in i yogans filosofiska värld. Där finns många fina tankar om hur våra handlingar och tankar påverkar vår känsla av ett meningsfullt liv. Yoga Sutras åtta steg lär oss att använda intention, form och andning så att vi kan utveckla fokus  – perfekt för oss löpare!

Nedan kan du läsa om hur de två första stegen, levnadsreglerna yama och niyama, kan appliceras på en löpares sinne och hur du utvecklas genom att ta med dessa tankar ut i löparspåret.”

Läs mer