Sommaryoga i parken 29 juni 2016

En knallblå himmel. En skön kvällssol lyckades brotta sig fram genom dagens molntäcke och hällregn och gav en härlig yogastund i Pildammsparken

Igår blev jag genomdränkt två gånger. En andra gången var med vilje, den första med leverpastej.

Lagom till premiärdagen för min sommaryoga i Pildammsparken öppnade himlen sig på vid gavel och släppte ner enorma mängder vatten. Medan mina kollegor, som varit ute på lunchärende, vittnade om översvämmade vägar tittade jag ängsligt på fyra olika vädersajter med hopp om goda nyheter. Jag bestämde mig för att lita på de två med mest positiva prognoser som hintade om att solen kanske skulle titta fram runt 17-tiden.

Men än regnade det och jag cyklade hem på cykelvägar där vattnet forsade fram och vattenpölarna nådde upp till nedersta trampan. När jag kom hem hällde jag bokstavlig talat vatten ur skorna och ställde mig i duschen med kläderna på. Det spelade liksom ingen roll.

Några timmar senare blev jag genomdränkt igen. Frivilligt denna gången, med våtdräkt på och bästa Charlotta som sällskap. Jag var inställd på att simma i regn – vatten som vatten liksom. Men vädret överträffade sig själv och solen sken starkt. Det blev en härlig simtur vid Sibbarp där vi passade på att utöva vattenbrottning och dunkade på varandra med fäktande armar och ben. Vi behöver vänja oss vid närgångna simmare i vattnet då Charlotta ska starta i Triathlon tävling och jag av någon outgrundlig anledning anmälde mig till ett Open water-lopp vid samma triathlontävling på lördag. Ska man ändå vara i Halmstad för att heja liksom….

Efter att ha torkat upp för andra gången för dagen hade även gräsmattan i Pildammsparken lyckats göra det tack vare två timmar lysande sol. Trots att regnet upphört och vädret slagit om till en underbar sommarkväll var jag osäker på utfall till sommaryogan. Man vet inte hur mycket skyfallet under dagen påverkar beslutet att ta sig till yogan.

Jag hade inte behövt vara orolig.

Redan 25 minuter innan start kom de första deltagarna gående med en rullad yogamatta under armen. Och det fortsatte fortsatte att rullas ut yogamattor och handdukar till gräsmattan var fylld med strax över 60 deltagare.

Förhoppningsvis njöt deltagarna lika mycket av kvällen som jag, för nu är vi igång och jag är på plats för sommaryogan varje onsdag 18-19 fram till 10 augusti. Håller ni dessutom utkik på eventen på Träna i Parkens FB-sida och här på bloggen så kan det hända att jag i anslutning till yogan spontant bjuder in till löppass vid något tillfälle.

Efter regn kommer yoga! Vi ses i sommar!