Prästaskogen

Medan värmen steg i rask takt och trädäcket utanför terrassdörren torkade upp efter nattens åskoväder satt jag och pojkvännen i soffan och ritade kartor.

Vi är i full färd med planerandet inför hösten och vinterns reflexlöpning med Live Love Run, och dagens runda var tillägnad rekande av slingor.

Pojkvännen som är expert på området i fråga tog täten på vår upptäcksfärd, och jag hängde med. Något ängslig då en ond fot stört mig på sistone, men när foten visade sig samarbetsvillig kunde jag slappna av lite och njuta av den makalösa naturen vi har här i Skåne. Jag blir lika wow:ad vare gång. Hänförd och lycklig.

Vårt uppdrag låg i att knyta ihop olika stigar för att få en sammanhängde runda att markera upp med reflexer. Jag njöt av att bli svettig av både värmen från solen som stod som högst på himlen och arbetet att låta fötterna dansa fram på stigar, rötter, stenar och ängar. Inget – inget – är ger mig lika mycket lycka som att få springa i skogen. Och just idag när foten samarbetade, när jag fick springa på upptäcktsfärd med pojkvännen och uppleva nya vyer, var jag väldigt lycklig.

När vi efter en knapp mils sling-rekande var tillbaka till bilen gick vi en dryg kilometer från bilen till Dalby stenbrott för att svalka oss.

Medan löpningen inte gått som jag velat på sistone har simningen fått allt större plats och jag är inte så ledsen alls faktiskt. Jag har kommit till att verkligen älska simningen och med den tid jag lagt på den på sistone har jag gjort en för mig ganska kännbar utveckling. Och det är väldigt motiverande när man får resultat på de ansträngningar man lägger ner.

Vattnet i stenbrottet var ljuvligt och jag hade som tur var tagit med mina simglasögon. Mina dagar som badkruka verkar vara väldigt förbi och jag simmade runt och lät det svala vattnet i stenbrottet forsa runt mig där jag for fram i vattnet som en strömlinjeformad löpare 😉 . Utan våtdräkt och allt.

Dalby stenbrott

Dagar som denna. Det är dem man samlar på  och vill minnas.

När sommarvärmen övergår till höst och vinter sätter vi igång med Live Love Run in the Dark – ON TOUR och då kommer definitivt minnet av denna dagen ligga nära till hands.