Camp Kattis – Oh I´m back!

 

Systers bröllop i lördags var magiskt med de två vackraste brudarna jag sett.

In i det sista arbetade jag med dekorationen och dukningen men till sist var allt färdigt och det var dags att skrida in i kyrkan. Men innan jag kunde slappna av helt skulle jag hålla jag mitt totalt oförbereda tal som avslutades abrupt med en röst som inte längre bar när jag skulle uttrycka min glädje över deras kärlek.

Efter det var det bara att njuta av hela kvällen. Allt det vackra. Kärleken.

Den senaste månadens jobb med möhippa, inspirationsdag, slutexamination på yogan och förberedelserna inför bröllop har dock tagit ut sin rätt. Jag känner att jag är i behov av mental återhämtning.

När syrran och hennes nyblivna fru åkte till Vietnam på bröllopsresa drog jag och min älskling till Lissabon. Nu befinner vi oss på Camp Kattis. Bästa stället att vila mentalt och ladda energi genom träning, slappa dagar och livligt, alldeles underbart sällskap.

Kattis, min bästa vän som lämnade Sverige för Portugal för tio år sedan och som jag tillbringade varje sommar hos i åtta år. De två senaste åren blev av olika anledningar ingen resa till Lissabon, men nu är jag tillbaka!

Kattis tillhör eliten i triathlon i Portugal och eftersom träning och löpning alltid varit vårt gemensamma intresse är tiden här nere alltid tillägnad träning.

Därav Camp Kattis.

2014-10-29 20.44.43 (1024x576)

Är man elit så får man sitt namn på allt

Vi startade friskt nr vi kom igår med en liten sightseeing-tur i området där hon bor nu. 30 minuter löpning som kändes bra efter en eftermiddag i flygplansstolen.

Jag brukar inte springa två dagar i rad men idag hade Kattis sitt sista intervallpass inför Portugisiska mästerskapen i långdistans nästa helg. 10x1000m stod på menyn.

Jag kortade av. 6x800m. Det är lagom för min nivå nu och dessa intervaller gjorde gott med en ansträngning som var hanterbar men utmanande för form och uthållighet. Trötta ben var det längesen jag fick känna på!

Bra start på Camp Kattis – och jag känner redan hur bra denna tid i Lissabon kommer att göra mig gott.

2014-10-29 20.23.07 (576x1024)

Suddiga ben efter löpningen