Jag tror inte på ödet. Jag tror att hur livet utvecklar sig beror på hur vi förhåller oss till situationer och händelser vi ställs inför. Jag tror också att är när vi är fokuserade på en sak så ser vi och tar tillvara på de möjligheter som passerar i vår väg.

Jag träffade Jimmy. Jimmy som varit med mig i herrans många år och som vi konstaterade har må-å-å-å-nga anteckningar om mig i min journal. Jimmy som är den roligaste och bästa föreläsaren och som jag gillar att jobba med.

Vi inte setts på ett väldigt bra tag. Av någon anledning hörde jag av mig till honom just nu för en knäkoll men främst för expertishjälp med några idéer som cirkulerar i min hjärna.

I förbifarten nämnde Jimmy att han skulle på kongress med Naprapatförbundet. Årets tema är löpning och löparskador. Jag föreslog på skoj att han skulle smuggla in mig. Tänk att få vara med där – så intressant, precis de ämnena som jag vill lära mig mer om! Han sa att det kanske inte var omöjligt, att jag kunde kolla upp om det var möjligt för mig att åka dit.

Logotyp FoMM14_FÄRGTvå timmar senare hade jag tagit reda på att man visst kunde komma på fredagens seminarium även om man inte var medlem i Naprapatförbundet, och att sista anmälningsdagen var nästa dag. Ett tillfälle som bara inte går att missa!

Så är jag anmäld till FFoM 2014 – Forum on Manual Medicin den 28 mars och ska få lyssna på föreläsningar om löpning och löparskador; prevention, behandling och rehabililitering med fokus på höft, knä och fot. Lycka!

Ödet?  Nej, jag tror inte att saker och ting händer för att de är förutbestämda. Det handlar om vad vi är mottagliga för just nu, just denna tidpunkt i vårt liv. Vi ser det vi är fokuserade på.

Jag vet i vilken riktning jag vill styra mitt liv därför reagerade jag snabbt på ett instick som lätt hade kunnat drukna i vår övriga konversation. Vid en annan tidpunkt i mitt liv hade jag låtit informationen passera förbi utan reaktion.

Våra liv formar sig beroende på hur vi agerar i de situationer och händelser vi ställs inför. Om vi är mottagliga avgör om vi ser möjligheterna eller inte.