#Vavavoomhelg

# Vavavoom handlar om att hitta sitt flow och den rätta känslan i såväl kropp som knopp. Unna dig en härlig helg på underbara Högbo Brukshotell i vår! Låt dig inspireras, ledas och motiveras av proffsiga engagerade träningsprofiler som anpassar träningen till din nivå. En helg full av träningspass, föreläsningar, spa och gudomlig mat. Tillsammans skapar vi energi och träningsglädje som du tar med dig hem och kan använda resten av året.

När: 24-26 april 2015. Första träningspasset börjar 16.00 den 24/4 (incheckning från 15.00) och sista passet avslutas ca 14.00 den 26/4.

Var: Högbo brukshotell, Sandviken.

Boende fredag-söndag med helpension:

  • Högbo Brukshotells gudomliga frukostbuffé
  • Lunchbuffé
  • Eftermiddagsfika
  • Fyrarättersmiddag som avslutas med Högbos vida kända dessertbuffé
  • Tillgång till Högbos spa med duktiga terapeuter där du kan boka såväl massage som kurbehandlingar
  • Alla träningspass och föreläsningar – läs mer om dem längre ner.

Tränare: Sara Ivarsson, Ann-Sofie Forsmark och Sofia Åhman

Pris: 3 700 kr (enkelrumstillägg 1000kr)

Anmälan: Din anmälan är komplett när du fyllt i detta formulär och betalat 3700 kr (4700 kr om du önskar eget rum) till Formstark Hälsa, Handelsbanken 6153-495 139 998. Märk betalningen med namn.

Observera att anmälan är bindande, men kan överlåtas vid förhinder.

Mer information kommer kontinuerligt på Facebooksidan samt på mail! Eventuella frågor kan ställas på Facebook.

Vi behöver din anmälan senast den 20/3!

 

#Vavavoom – Training Only: Vi släpper ett fåtal platser för de som endast vill delta på träningspassen. För 1000kr kan du träna alla helgens pass och vara med på föreläsningarna. Vill du ha mat under helgen kostar det följande: Fredagens middag 295kr, Lördagens 4-rättersmiddag 680kr, frukostbuffé 165kr, lunchbuffé 200kr, eftermiddagsfika 165kr.

Då antalet #Vavavoom – Training Only är begränsade ber vi dig skriva till oss på Facebook och få ett ok innan du fyller i anmälningsformuläret och betalar.

 

#Vavavoomhelg

 

Under #Vavavvomhelgen bjuder Sara Ivarsson, Ann-Sofie Forsmark och Sofia Åhman in dig att utforska de pusselbitar som ger bättre hälsa, välmående och prestation. Träningshelgen erbjuder flera pass och föreläsningar under tema som kondition, styrka, rörlighet och inspiration.

Vissa pass kommer att hållas samtidigt och där väljer du de pusselbitar som tillsammans skapar ”Vavavoom för just dig!

#Vavavoomhelg

En starkare löpare
Ett effektivt löpsteg kräver styrka och stabilitet för att bära upp kroppen i varje löpsteg. Vi blandar tyngre, explosiva övningar för att stärka de stora musklerna som utvecklar kraft i löpsteget med mindre rörelser för de djupa musklerna som stabiliserar och hjälper dig att upprätthålla en bra hållning hela vägen in i mål.

#Vavavoom MegaMix
Det här är klassen för dig som vill prova lite av allt. Tillsammans testar vi Core, Tabata, enkel dans och en hemlig utmaning! Det blir en rolig och utmanande mix som skapar riktig #Vavavoom!

#Vavavoomhelg

Löpskolning och löpteknik
Nyfrälst löpare? Sara leder dig genom löpskolningens vad, hur och varför och ger tips och råd för lättare och skönare löpning. Inbiten löpare som sprungit runt i löpspåren ett tag? Då kan Annies pass med fokus på teknik vid terränglöpning och i backar vara en utmaning för dig.

Intervaller
Löpning som får hjärtat att bulta – det mår kroppen bra av. Det är inte alltid jätteskönt mitt i intervallen men efteråt är känslan definitivt #Vavavoom!

Morgontass
Annies trademark – morgonlöpning när den är som bäst. Lugnt tassande i den friska morgonluften för att väcka kroppen. Sedan smakar frukosten himmelskt.

Långpass
Vi är ute i 90-120 minuter och har du inte sprungit så länge så kan du växla gång och jogg. Vi håller till i Högbos fina motionsområde så ingen kommer bort oavsett tid och hastighet vi springer i.

#Vavavoomhelg

Yoga
Yoga för en flexibel kropp och för ett flexibelt sinne – Sara håller yoga anpassad för de som tränar mycket.
Helgen avslutas dessutom med en återhämtande yogaklass så att alla upplevelser och #Vavavoom kan sjunka in och göra sig hemmastadd i kropp och knopp.

Soma Move
SomaMove är en kraftfull och atletisk rörelseform där du med stora, mjuka rörelser får lära dig att använda kroppen på ett helt nytt sätt. Genom Soma Move utmanar vi ditt invanda rörelsemönster och lär din kropp att röra sig friare. Du blir både starkare och smidigare, vilket ger dig en bättre löpteknik. Lär dig nya övningar som Twisting Dog, Lion och Scorpion.

#Vavavoomhelg

Nystart! med Sofia
Det här är en inspirationsföreläsning för dig som vill få en riktig Nystart! Sofia delar med sig av sina bästa tips som du kan använda i vardagen för att må som allra bäst! Du får redskapen att bli din egen PT! På ett energifullt och lättsamt sätt pratar hon om vardagsträning, mål, stress, sömn och motivation. Kanske sår hon några tankefrön som kan börja spira… Efter den här föreläsningen kommer du att ha redskapen för att skapa dig ett friskare, starkare och gladare liv!

Kost, träning och återhämtning för prestation och hälsa med Annie
Träning bryter ned innan det bygger upp. För att sätta utmanande mål och nå dem krävs att du ser över både stora och små delar i ditt liv. I den här föreläsningen får du verktyg för att göra goda val både avseende kost, träning och återhämtning för att ta dig mot dina mål med hälsan i behåll!

Move in balance med Sara
En bra grundhållning minskar belastningen på din kropp både i stillastående och i rörelse. Lär känna din kropp och få kunskap om hur en balanserad hållning och likriktade krafter minimerar energiåtgång och optimerar upplevelsen i löpspåret. Föreläsningen blandar teori och praktik för att känna på övningar och rörelser i våra egna kroppar.

#Vavavoomhelg

Sara Ivarsson
Via yogan tog sig Sara från prestationsångestladdad medeldistanslöpning till att åter hitta kärleken, formen och pannbenet i  både långlopps-tävlingar och njutlöpning. Hon jobbar som löpcoach och yogalärare där hon specialiserar sig på yoga för löpare och idrottare, med målet att öka idrottsprestationen genom att integrera yoga i träningen för att skapa balans mellan träning och vila, mellan styrka och flexibilitet och mellan kroppen och sinnet.


#Vavavoomhelg

Ann-Sofie Forsmark
Ann-Sofie är småbarnsmamman och ultralöparen som under 2013 genomförde två 100 miles lopp och efter att ha blivit mamma för andra gången siktar på att komma tillbaka lika frisk, men både starkare och snabbare på samma distans. Till vardags jobbar hon som hälsostrateg på Sveriges största revisionsbyrå och driver på sidan om företaget ”Formstark Hälsa” där hon coachar kost, löpning och träning samt föreläser. Annie är även grundare till välgörenhetsloppet ”Tjejmarathon” som arrangeras för fjärde året i år.

#Vavavoomhelg

Sofia Åhman
Sofia är gruppträningsinstruktörn, PT:n, idrottsläraren samt träningsexpertn känd från TV som inspirerar folk till att träna och prova nya träningsformer. Sofia är också aktuell med träningsboken ”Nystart” som hon skrivit tillsammans med TV-doktorn Gunilla Hasselgren. Hon ingår också i Springtimes tränarstab och kör träningspass och föreläsningar på träningsresor och event. Hennes pass är fartfyllda, svettiga och lockar till skratt.